Drage studentkinje i studenti,
u prethodnom periodu je kružilo puno nezvaničnih i međusobno neusaglašenih informacija u vezi sa dodatnim ispitnim rokom, ali evo šta sam danas saznala. Prodekan za nastavu mi je u usmenom razgovoru potvrdio da neće biti pomeranja roka za prijavu slušanja i polaganja. To u praktičnom smislu znači da svi zapisnici moraju da se zaključaju do 3.11. odnosno da je dodatni ispitni rok moguće organizovati 1., 2. ili 3.11. S obzirom na to da je 1.11. godišnjica pada nadstrešnice, te da će veliki broj ljudi putovati u Novi Sad, čini mi se da je jedini realistični termin (za sve ispite na svim studijskim grupama) ponedeljak 3.11., što ne ostavlja previše prostora da se ispiti zapravo i održe.
Srećna okolnost je što je ovo nenastavni dan, predviđen za prijem brucoša, tako da je učionica 106 slobodna i mi ćemo organizovati ispit u dodatnom roku. Prijavljivanje ćemo otvoriti naknadno (verovatno u petak), a očekujemo da će se prijaviti manji broj vas, te da će nam jedan (jutarnji/prepodnevni) termin biti dovoljan. Ono što bih napomenula jeste da u ovom roku verovatno nećemo imati vremena za uvid u ispit, s obzirom na to da je ocene potrebno upisati u zapisnik u veoma kratkom roku. Pritom, u pitanju su isti zapisnici iz redovnog septembarskor roka, koje se očekuje da smo prethodno zaključali, tako da sve izmene ocena u odnosu na redovni septembarski rok najverovatnije moraju da se unose u e-indeks preko Maje (koja će tih dana biti preopterećena) zbog čega je dodatno važno da joj ocene pošaljemo što ranije.
Pozdrav,
Danka