Diskusioni forum

Kanonička analiza - bag

Slika Dajana Osmani
Kanonička analiza - bag
napisao/la Dajana Osmani - subota, 8. juli 2023, 22:00

Poštovani,

Meni output za kanoničku analizu izbacuje tabelu koja pokazuje dve značajne kanoničke korelacije (jedna sig = .000 i druga sig = .026). Međutim, sve tabele ispod (npr. koeficijenti strukture i kros-strukture) sadrže samo vrednosti za jednu od kanoničkih funkcija (u prilogu kačim sliku kako to izgleda). Ovo se dešava bez obzira da li ja u sintaksi inicijalno specifikujem da je nivo pouzdanosti inc.95 ili ne specifikujem ništa. Takođe, probala sam da izvrtim neke druge kanoničke analize (sa drugim varijabama) čisto da vidim da li će se isto to desiti, i ne desi se - normalno mi se u outputu nalazi onoliko kolona u tabeli koliko je značajnih kanoničkih funkcija, ali za analizu koja mi je bitna ne dobijam ceo output.  Da li možda možete da mi kažete gde grešim?

Pozdrav,
Dajana

Slika Danka Purić
Re: Kanonička analiza - bag
napisao/la Danka Purić - subota, 22. juli 2023, 14:16

Draga Dajana,

broj kanoničkih koeficijenata koji će se prikazivati zavisi upravo od komande INC jer ona određuje koje funkcije smatramo značajnim (pa ih prikazujemo u outputu), a koje ne (pa ih ne prikazujemo). Pošto je za drugu funkciju p = .026, ako staviš INC = .01 ova funkcija ne bi trebalo da se prikaže (odnosno, njeni koeficijenti, sama korelacija se uvek prikazuje), a ako staviš .05 trebalo bi da jeste vidljiva. Pošto kažeš da si i promenila nivo značajnosti na .05 a i dalje ne radi, da li je moguće da si prosto u tom trenutku nešto pogrešno otkucala ili stavila tačku na pogrešno mesto (npr. .005 umesto .05)? Možeš da napišeš sintaksu koju koristiš u poruci, a eventualno okačiš i podatke da vidim da li mogu da reprodukujem problem na svom kompjuteru.

Poz,
Danka

P.S. Izvini na kasnom odgovoru, nisam proveravala ovaj kurs, a automatske notifikacije ne rade. Hvala što si pisala preko foruma da i ostale kolege mogu da vide ako budu imale sličan problem, a ubuduće ako vidiš da ti dugo ne odgovaramo - piši nam slobodno da proverimo forum!